Jedan od najbitnijih uslova da vaš dom ili poslovni prostor bude zdrav i prijatan za život i rad je dobro postavljeno i kvalitetno osvetljenje. Često čak i male promene u osvetljenju mogu napraviti veliku razliku i ukloniti nedostatke prostora, i što je najbitnije poboljšati kvalitet života, dok loše osvetljenje može izazivati glavobolje i frustracije.

Iako biranje uređaja za osvetljenje može da izgleda kao poprilično lak zadatak, današnja ponuda i izbor pretvaraju ovu, nekada laku odluku u mnogo komplikovanu. Ako tražite nešto za svoju kuhinju, vi morate da odlučite da li će to biti visilica ili luster? Plafonjera ili zidna lampa? Plafonska lampa ili ugradno svetlo? Bez obzira koliko to sve izgledalo kao obična rutina, biranje pravog osvetljenja je od velike važnosti. Neki uređaji svetlosno pokrivaju veoma male površine i više se koriste u dekorativne svrhe, dok opet postoje i oni koji bacaju svetlo s jednog kraja prostorije na drugi. Odabir pogrešnog uređaja može dovesti do loše osvetljenosti prostorije ili čak do preterano osvetljenje, “isprane” prostorije. Zbog svega gore navedenog, budite sigurni da ste dobro razmotrili šta je to što želite kao i šta je to što vam određeni uređaj nudi, pre nego što kupite isti.

Osnovno pravilo prilikom postavljanja osvetljenja je da uvek imate na umu čemu određena prostorija suži. U kupatilu će vam uvek trebati snažno svetlo radi održavanja higijene i šminkanja, a da bi izbegli senke korisno je imati dva ili više izvora svetla. Dnevna soba takođe treba da ima više izvora svetlosti, zato što vam treba ugodno i opuštajuće osvetljenje posle dugog i napornog dana, koje opet nije dobro za čitanje i u tom slučaju biće vam potrebna lampa koja će i takve trenutke učiniti ugodnim.

Pretraživanjem interneta ćete sa vrlo malo napora pronaći mnogo korisnih i maštovitih saveta o načinu na koji možete postaviti osvetljenje u vašem domu, poslovnom prostoru ili dvorištu. Najbitnije je da dobro planirate i birate kvalitetno osvetljenje.

Ceo naš asortiman možete pogledati klikom na link “Proizvodi” u glavnom meniju, a mi vam preporučujemo da obavezno pogledate i sve proizvode našeg brenda Forma. Za sva pitanja koja imate pozovite nas na broj 011/20 54 175 ili nam pošaljite email na info@rasveta.net