LUSTERI

Lusteri su jako korisni ukoliko u nekoj prostoriji želite da dodate notu stila, boje i ličnosti. Poznati i pod nazivom plafonska lampa, osnovna namena lustera je sabiranje većeg broja svetlosnih izvora.

Istorijski gledano, lusteri se koriste još od davnina. U početku su to bile sveće, pa se i danas u crkvama mogu pronaći lusteri na kojima se nalazi veliki broj sveća. Ovakvi lusteri su bile osnovne karakteristike balskih dvorana u svim poznatim palatama širom Evrope. Vremenom je ovaj tip rasvete evoluirao i njihova raznovrsnost se povećala. I dalje možete da pronađete elegantne, kristalne lustere za tradicionalne domove, ali i moderne lustere koji postoje u širokom spektru boja i oblika. Pored visećih lustera u upotrebi su jako često i plafonjere kod kojih je svetlosni snop, za razliku od lustera, neposredno uz sam plafon.

Kako su lusteri neizostavan detalj svakog prostora, imajte uvek na umu sledeće savete kad budete kupovali luster za svoj dom:

Koliko je velika prostorija? Lusteri bi trebali da se biraju na osnovu njihove veličine. Uverite se da ukupna površina lustera nije previše velika ili mala za prostoriju u kojoj će on biti postavljen. Ako se slučajno dvoumite, uvek je bolje da uzmete nešto što je za nijansu veće nego nešto što je premalo.

Koliko je plafon visok? Viši plafoni obično zahtevaju veće lustere.

Vaši lusteri će biti postavljeni direktno iznad šanka ili stola? Ako je tako, potrudite se da takvi lusteri “ne nadvladaju” sto ili šank, već da se dimanzijama i izgledom uklope u okruženje.

Za sam kraj jedna zanimljivost – najveći luster na svetu nalazi se u novoj džamiji u Abu Dabiju i ukrašen je Swarovski kristalima.

Ako je i vama potreban neki interesantan, a lep luster ili ukoliko imate bilo kakve nedoumice i pitanja vezana za lustere, osoblje iz Cormela će vam sa velikim zadovoljstvom pomoći da dođete do svih informacija. Posetite nas, mi smo tu za vas od 8:30 do 16:30h, svim danima sem nedelje, a možete i da nas kontaktirate putem sledećeg telefona +381 (11) 2054175.

NEKI OD PROIZVODA IZ KATEGORIJE LUSTERI
[lee_products type="recent_product" style="carousel" columns_number="5" cat="48" is_ajax="yes"]